januar 2013

Spørsmål!

31.01.2013 // kl.19:18 // Blogg // 2 kommentarer


Halloen!! Har fått noen spørsmål angående utvekslingsåret mitt, så tenkte jeg kunne svare på de.

Lurer også på å lage et innlegg om søknadsprosessen og alt som har skjedd frem til nå, i og med at det er nå minnet er friskt, om et år kan jeg nok ikke gjenfortelle på samme måte som jeg kan på dette tidspunktet. Tenker det kan være nyttig for fremtidige utvekslingsstudenter. Håper noen har interesse for dette! :)

Når reiser du?
Jeg vet ikke enda, dette vil jeg få beskjed om når tiden begynner å nærme seg. Det eneste jeg vet er at jeg må holde meg hjemme i norge fra uke 30.

Hvilken statsvalg har du valgt?
Jeg reiser med speak og de har gratis tilbud om statsvalg for de som søker tidlig, vi må da legge inn sju stater vi ønsker å komme til. Vi får ikke rangere statene, så det er helt tilfeldig hvilke av de sju jeg kommer til. Her er de sju statene jeg valgte:
- California
- Arizona
- Texas
- Florida
- Georgia
- Virginia
- New York  

Skal du til New York først, har hørt noen reiser dit?
Jeg skal på en 3 dagers camp i New York før jeg reiser til staten jeg skal bo i. Dette er en camp for å bli kjent med andre utvekslingstudenter og for å bli vant med å snakke engelsk. Gleder meg veldig til dette!

Hvor mye måtte du betale selv, og hvor mye får du i stipend?
Hele utvekslingsåret koster rundt 70 000,- men det kommer alltid litt i tillegg, blant annet forsikring og New York tur. Jeg må betale ca 80 000 ,-  selv, så får jeg rundt 50 000,- i stipend, men disse pengene får jeg ikke før jeg har begynt mitt år i USA. Derfor må man betale alt selv før du reiser.

Gruer du deg til å være borte så lenge, eller gleder du deg bare?
Akkurat på dette tidspunktet gleder jeg meg bare, jeg klarer ikke helt å forstå hva som egentlig skal skje enda. Tror ikke nervene kommer til å komme før noen dager før avreise, men gruer meg selvsagt mye til å være vekke fra venner og familie så lenge.

Om noen skulle lure på noe mer, så er det som sagt bare til å spørre!!~ Helene Vik

Hjelp!!

29.01.2013 // kl.22:41 // Blogg // 7 kommentarer


Heisann! Ser jeg har hatt mange lesere de siste dagene, noe som er veldig koselig og gøy! For å være helt ærlig så synes jeg det er veldig kleint å blogge, spesielt siden jeg bor på en liten plass, og at de fleste som leser denne bloggen vet hvem jeg er. Er ikke blitt helt vant med det enda. Men slik er det vel å blogge? Dette er som sagt en utvekslingsblogg, men lurer på og også bruke den til litt vanlig blogging før jeg reiser? Ville vertfall blitt glad for tilbakemeldinger!

I dag måtte jeg jobbe etter skolen, og så avsluttet jeg dagen med en liten treningsøkt. Slenger med et motivasjonsbilde!~ Helene Vik

Utveksling!

22.01.2013 // kl.17:35 // Blogg // 4 kommentarer

Hei! Tenkte og skrive litt om meg selv og hva jeg liker å drive med. Jeg heter altså da Helene, noe de fleste sikkert har skjønt. Jeg bor sammen med mammaen min, pappaen min og mine 3 søsken. Jeg liker og trene på fritiden, men mye tid går også til mine to jobber på Mx sport og et utested. Ellers er jeg en positiv og glad jente som tar ting seriøst, men også veldig useriøst!

Jeg reiser på utveksling til høsten, og det gleder jeg med selvsagt veldig mye til. Har vist at jeg skal dra siden oktober, så det er ikke noe nyhet for meg, men det nærmer seg likevel med storm. Tiden etter jul og frem til sommeren er den tiden på året som går raskest, og vips så er tiden der for og dra. Jeg vet ikke hvor i USA jeg skal, men har lagt inn statsvalg så har en liten anelse om hvor jeg vil ende. Om noen skulle lure på hvilken organisasjon jeg reiser med så er det SPEAK. Kommer til og opdatere når jeg har fått vertsfamilie!!

 Ta gjerne kontakt om det skulle vere noe.

 

~ Helene Vik

Hei! Mitt navn er Helene, jeg er 17 år og kommer fra Husnes i Kvinnherad. Dette er en utvekslingsblogg, og håper mange har lyst til å følge med. Jeg reiser til USA, California skoleåret 2013/14. Om du skulle lure på noe, er det bare til å ta kontakt!

Kontakt

    hv_96@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Blogger

hits