februar 2013

Søknadsprosessen

07.02.2013 // kl.22:06 // Blogg // 2 kommentarerTenkte å skrive et innlegg om søknadsprosessen og om hvordan den foregår. Jeg reiser med speak for de som ikke vet det, det er en forholdsvis liten organisasjon i forhold til ef og sts.

Jeg har i mange år tenkt på å reise på utveksling, tror jeg begynte å tenke på det allerede i 8-9 klasse, men så har det alltid vert noe som har stoppet meg i å gjøre det. Språket har vert det største hinderet, jeg vet jo enda ikke hvordan jeg kommer til å klare det, men har vertfall klart å komme over den skrekken om at jeg ikke kommer til å klare å snakke engelsk. Jeg tenker at jeg selvsagt kommer til å klare det, når alle andre som har reist har klart det, da skal jeg også klare det.

Det var i sommer jeg virkelig bestemte meg, jeg visste at jeg måtte bestemme meg snart om jeg ville reise. Jeg visste at dette er den eneste sjansen jeg får til å reise før jeg er ferdig med videregående, så jeg hoppet rett og slett i det. I slutten av september sendte jeg søknad til speak.

Det som skjedde først var et jeg måtte skrive inn navnet mitt og litt annen informasjon i et skjema som skulle sendes inn til speak, dette var bare begynnelsen for å si det sånn. Når speak mottok den lille søknaden min fikk jeg tilsendt mange fler søknadspapirer som skulle fylles ut, og i tillegg måtte jeg skrive et brev til den fremtidige vertsfamilien min. Det var jo gøy å gjøre alt dette med tanke på at jeg var ett steg nærmere, men det var også et slit. Jeg hadde kun 2 uker på meg til å skrive brev og fylle ut alle papirene, når jeg går på skole samtidig og har trening på fritiden ble det litt knapt med tid, men alt handler om prioritering.

Da jeg sendte tilbake igjen søknaden trodde jeg at jeg endelig var i mål og bare kunne vente på vertsfamilie, men sånn var det slettes ikke. Jeg ble tilsendt enda fler søknadspapirer, men dette var ikke av samme typen som sist, nå gikk det mer på helsesjekk, vaksiner, fag på skolen, karakterer osv. Jeg måtte også lage et lite album av meg, familien min og vennene mine. Mammaen min måtte skrive et "parent letter" om meg til den fremtidige vertsfamilien min, så det var ikke bare jeg som hadde jobb å gjøre. Da denne søknaden ble sendt tilbake var jeg endelig ferdig, jeg fikk beskjed om at hele søknaden min var sendt bort til USA i begynnelsen av desember. 

Midt i desember fikk jeg beskjed om at jeg måtte ta en engelsk test, både en lyttetest og en lesetest. Dette gikk fint tror jeg, men er ingen katastrofe om du gjør det dårlig på denne testen, den er egentlig bare til hjelp for deg selv. Testen blir sendt til skolen du skal komme til i usa slik at de vet hvor du ligger i engelsk og hvordan de skal tilpasse språket for deg.

Nå er det blitt februar og det har skjedd lite de siste månedene, jeg går egentlig bare å venter på telefon fra speak om at jeg har fått vertsfamilie. Det må være det største som skal skje før jeg reiser. Jeg vil og si at jeg er veldig fornøyd med organisasjonen jeg reiser med, de sender informasjonsbrev hver måned og de er generelt veldig flinke til å gi god informasjon.

Håper dette va interessant for noen.

 

~ Helene Vik

Talent

06.02.2013 // kl.23:58 // Blogg // 5 kommentarer


Lenge siden sist oppdatering nå, grunnen til det er rett og slett fordi jeg som sagt synes det er super kleint å blogge, men skal prøve å kvitte meg med den angsten. Har òg som dere sikkert ser endelig fått meg en skikkelig header, vertfall bedre enn den jeg hadde, haha. Ellers er det svært lite nytt.

I dag var jeg og tok bilder med flinkeste Rina, jeg vil virkelig kalle hun et talent innenfor fotografering. Blir alltid like fornøyd med resultatet når det er hun som er fotograf, flinka. Rina og jeg er ganske gode venner, så det er grunnen til at hun tar bilder av meg og andre venner av henne. Hun tar ikke bilder på bestilling enda, men det kommer hun til å gjøre etter hvert når hun blitt litt mer erfaren. Hun går media og kommunikasjon på Stord videregående skole, derfor fotograferer hun oss ofte på grunn av skoleprosjekter. Og det er jo selvsagt alltid gøy å være modell for hun, både fordi da vet jeg at hun får nytte av disse bildene i skolen og jeg får nytte av de selv. Det skal og sies at der hun som har tatt både header bildet mitt OG profilbildet (vet ikke hva det kalles), imponerendes! All ros til Rina fina!!! 

Hun tar bilder både ute og inne i studio, det er ingen tvil om at kreativiteten er på plass! Rina er rett og slett et stort talent, jeg har virkelig troen på hun. Når hun har klart så mye som hun har gjort på et halvt år, så kan det ikke gå noen annen vei enn oppover.

Du kan like facebooksiden hennes > HER <

Her er noen av bildene hun har tatt:


Fineste Aleksandra!

~ Helene Vik

Update!

02.02.2013 // kl.17:47 // Blogg // 6 kommentarer


I går fikk jeg kjolen jeg bestilte på mandag, åååh elsker den, og fargen var jo midt i blinken! Ingenting er bedre enn å bestille noe på internett og bli skikkelig fornøyd med det du får. Var mye finere i virkeligheten enn på bildene på nelly. Gleder meg virkelig til å bruke denne kjolen!!

 

Den ser mye finere ut på enn på bildet!!

 
Har jobbehelg i helgen, så det blir ikke akkuratt noe "slappe av" helg på meg. Jobbet i går og så skal jeg jobbe i dag både på Mx og uteplassen, så får totalt 5-6 timer fri mellom jobbene. Alt for å tjene penger til utveksling altså, hehe.

Ellers er det ikke mye nytt å si, man må ha tålmodighet når det kommer til utveksling, ingenting skjer over natten for å si det sånn. Nå går jeg egentlig bare å venter på telefon fra speak om at jeg har fått vertsfamilie, men vet at jeg fortsatt må forvente å vente lenge. Det blir uansett noe av det største som kommer til å skje før jeg reiser. Har så mange tanker rundt det å reise, kanskje jeg kan lage ett innlegg om det også?

 

~ Helene Vik

Hei! Mitt navn er Helene, jeg er 17 år og kommer fra Husnes i Kvinnherad. Dette er en utvekslingsblogg, og håper mange har lyst til å følge med. Jeg reiser til USA, California skoleåret 2013/14. Om du skulle lure på noe, er det bare til å ta kontakt!

Kontakt

    hv_96@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Blogger

hits